KURSPLAN
Affärssystem, 7,5 högskolepoäng
Enterprise Resource Planning (ERP), 7.5 credits
Kurskod: | TERD28 |
Fastställd av: | VD 2008-06-30 |
Gäller fr.o.m.: | 2010-08-01 |
Version: | 1 |
Utbildningsnivå: | Avancerad nivå |
Utbildningsområde: | Tekniska området (95%) och samhällsvetenskapliga området (5%)
|
Ämnesgrupp: | IE1
|
Fördjupning: | A1F
|
Huvudområde: | Industriell organisation och ekonomi, Produktionssystem |
Lärandemål
Efter genomgången kurs skall studenten
- kunna beskriva fördelar med införande av ERP
- kunna beskriva riskfaktorer vid implementering av ERP
- kunna analysera den teknologiska infrastrukturen som är nödvändig för att implementera ERP system
- kunna tillämpa ett skarpt anvisat ERP system för att lösa anvisade problem
Innehåll
Kursens syfte är att ge kunskap om hur affärssystem (ERP-system) kan öka effektiviteten inom logistiken samt dess för- och nackdelar.
Kursen innehåller följande moment:
- Introduktion till ERP och fördelar med dess införande
- De grundläggande komponenterna i ett ERP-system
- Teknologiska infrastrukturella överväganden vid införande av ERP
- Nödvändiga steg för ett lyckat införande av ERP
- Risker vid implementering av ERP
- Laboration med ett skarpt ERP system
Undervisningsformer
Undervisningen ges i form av föreläsningar, övningar, laborationer och seminarier.
Undervisningen bedrivs på engelska.
Förkunskapskrav
Genomgångna kurser Tema Produktionssystem 15 hp och Tema Produktionslogistik (teori) 7,5 hp (eller motsvarande kunskaper).
Examination och betyg
Kursen bedöms med betygen Underkänd, 3, 4 eller 5.
Poängregistrering av examinationen för kursen sker enligt följande system:
Examinationsmoment | Omfattning | Betyg |
---|
Tentamen1 | 4,5 hp | U/3/4/5 |
Laborationer | 1,5 hp | U/G |
Seminarier | 1,5 hp | U/G |
1 Bestämmer kursens slutbetyg vilket utfärdas först när samtliga moment godkänts.
Övrigt
Motsvarar TERD28:1 i äldre kursdatabas.
Kurslitteratur
Litteratur
Titel: INTEGRATION ERP, SUPPLY CHAIN MANAGEMENT AND SMART MATERIALS
Författare: Charafas, D.N
Förlag: Taylor & Francis Ltd
ISBN: